GARRET T. WILLIE – SAME PAIN

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

De jonge Canadees Garret T. Willie vond zijn stek in Kingcome Inlet, in het Central Coast Regional District van British Columbia, gelegen aan de gelijknamige inham. Je kan stellen dat Garret al serieuze dingen heeft meegemaakt, méér dan de meesten twintigers op zijn leeftijd. Door zijn achtergrondverhaal heeft hij daarom méér dan eens het recht om de blues te zingen, want in zijn hart is hij een rock ’n roller en lijkt het of Garret een behouden ervaren oude man is, die zich voordoet als een verweerde, geestige en wereldvermoeide 23-jarige.

Garret T. Willie staat met zijn debuut album, ‘Same Pain’ als een “echte” rocker op het punt om r'n’r met 7 studio en 3 live opnames een formidabele hedendaagse schop-onder-de-kont te geven met wilde, hartverscheurende en hilarische verhalen om te delen. “Make You Mine Tonight”, de rockende opener is het eerste van de qua stijl uiteenlopende nummers, die hij schreef samen met bassist Parker Bossley. Het maakt al snel e.e.a. over het potentieel van een muzikant met niet alleen een overtuigende warme bariton stem duidelijk. Garret's muzikale reis was verder een achtbaan van emoties, wat duidelijk blijkt uit “Love Hangover”, de titelsong die hierna volgt en de oprechte akoestische ballade, “What It Means to Me”. Het relaxte titelnummer, is een onweerstaanbare samensmelting van rock en Johnny Cash-geïnspireerde vibes, waarin Garret je -na een verlies en denkend aan waar ze vroeger was, toen ze bij hem was en die lege ruimte voelde- meesleept met zijn onmiskenbare charme. Met het duidelijk door de Stones’ beïnvloede “Rolled” en “Black Shiny Shoes” stijgt de druk opnieuw op de ketel. “Out in the Rain” dat aanvoelt als een “dunne” herwerking van “Red Rooster”, de aanstekelige rocker “Good Time Woman” die Elmore James oproept en “Front Street Blues” zijn daarna nog enkele live nummers die Garret verzamelde onder de noemer, “Live Off the Floor”. Samengevat: 'Same Pain' vat samen wat een ontluikend rauw talent, die duidelijk geleerd heeft van de “besten” die hem voor gingen, nog zoal in petto heeft.

“'Same Pain’by the young talented Garret T. Willie is more than just a debut album, it's a statement that the spirit of rock and blues is alive…”

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GARRET T. WILLIE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘SAME PAIN’: tracklist: 01. Make You Mine Tonight – 02. Love Hangover – 03. Same Pain – 04. What It Means to Me – 05. Rolled – 06. Black Shiny Shoes – 07. Out in the Rain* – 08. So So Long – 09. Good Time Woman* – 10. Front Street Blues* - (*Live Off the Floor) | Music/Lyrics: G. T. Willie, w/P. Bossley | Producer, mixer: Parker Bossley | Credits: Garret T. Willie: vocs, guitar / Parker Bossley: bass / Flavio Cirillo: drums…

Discography GARRET T. WILLIE: Same Pain [2023] | “Good Time Woman” (Life of the Floor) [05/2023] | (“Single”)